Sałatka Tortellini
Makaron Tortellini – urocze małe pierożki, które przepięknie komponują się w sałatce. Różnorodność smaków – z grzybami, z mięsem, z serem – nie da wkraść się rutynie 😉 Sałatka zakosztowana u mojej siostry czaruje wyglądem i smakiem 🙂
Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! 🙂 Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu Tortellini (nadzienie wg uznania)
- 20 dag wędliny drobiowej w kawałku
- 20 dag sera żółtego w kawałku)
- 1/2 puszki ananasów
- puszka kukurydzy
- 2 pory
- 1 biała cebula
- 1 małe jabłko
- 1 mały słoik selera
- majonez (śmietana)
- sól, pieprz, vegeta
Przygotowanie:
Makaron Tortellini należy gotować wg wskazówek na opakowaniu. Wędlinę, ser żółty, ananasa, cebulę i jabłko pokroić w drobną kostkę. Aby przygotować pory, trzeba pokroić je w półplasterki i zalać wrzątkiem. Kiedy zmiękną, należy je odcedzić. Selera i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Gdy wszystkie składniki są gotowe, wystarczy je połączyć, dodać majonez (można wymieszać go ze śmietaną – proporcja wg uznania) i przyprawić solą, pieprzem oraz vegetą. Gotowe 🙂
Smacznego!