Sałatka wielkanocna
Pyszna wiosenna sałatka w sam raz na wielkanocne śniadanie! Bardzo łatwa i szybka, zachwyca świeżością.
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- puszka kukurydzy
- 1 pomidor
- 5 rzodkiewek
- 2 długie ogórki szklarniowe
- 1 słoiczek marynowanych pieczarek
- 3 młode cebulki z bączkami
- majonez
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Obieramy jajka i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z trzema łyżkami majonezu. Białka, pomidor, ogórki i pieczarki kroimy w kostkę. Kukurydzę odcedzamy, a rzodkiewkę kroimy w plasterki. Bączki z cebuli drobno kroimy. Wszystkie składniki łączymy masą z majonezu i żółtek (jeśli trzeba można dodać więcej majonezu). Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Smacznego!
1 Komentarz
Przepis brzmi pysznie 🙂
Może zechciałabyś dodać swojego bloga do naszego katalogu?
Pozdrawiamy